Hoe gezond woont u?

Hoe gezond woont u eigenlijk?

Elke dag weer vervuilen we de lucht in onze eigen woning, door te koken, douchen, roken en natuurlijk het normale dagelijkse leven. Een ongezonde leefomgeving is hiervan het gevolg. U staat er waarschijnlijk niet bij stil maar ook in uw woning wordt uw gezondheid bedreigd door verontreinigde lucht. De lucht in huis moet daarom continu ververst worden door frisse buitenlucht. Het af en toe openzetten van een raam is niet de oplossing om de luchtkwaliteit te verbeteren. Dit effect is namelijk slechts van tijdelijke aard!

Een goed functionerend mechanisch ventilatiesysteem ververst de lucht continu.

Vroeger waren de huizen zo slecht geïsoleerd dat ze in feite automatisch en continu geventileerd werden, maar in dit energiezuinige tijdperk is de techniek nodig. Het is geen fabeltje dat een goed functionerend en juist afgesteld mechanisch ventilatiesysteem bijdraagt aan een gezonder binnenmilieu. Na verloop van tijd gaat een mechanisch ventilatiesysteem echter minder goed functioneren. Het laat zich raden hoe een ventilatiesysteem er na een aantal jaren van binnen uitziet.

Niet alles verlaat namelijk het buizenstelsel; er blijft ook heel wat vervuiling achter. Door deze vervuiling gaat het ventilatiesysteem minder goed functioneren. Wetenschappers verbonden aan de TU van Delft hebben aangetoond dat de capaciteit van het ventilatiesysteem elk jaar met minimaal 10% afneemt. Een simpele rekensom laat zien dat een mechanisch ventilatiesysteem na 10 jaar niet al te veel meer doet! Een goed functionerend mechanisch ventilatiesysteem levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het binnenmilieu in een woning.

Wanneer is uw ventilatiesysteem voor het laatst onderhouden?

Offerte aanvragen