Waarom ventileren?

Waarom ventileren?

Goede ventilatie zorgt voor een gezonde frisse lucht in de woning.

Om te voorkomen dat vocht en schadelijke stoffen zich ophopen, is het belangrijk om continu te ventileren. Onvoldoende of slecht ventileren kan leiden tot gezondheidsklachten en vochtschade. Per dag produceert een gezin ongeveer 10 liter vocht! Dat vocht ontstaat door douchen, koken, was drogen etc. Maar ook ademen en zweten van mens en dier dragen bij aan een vuil binnenklimaat. Vocht kan schade in en aan uw woning veroorzaken en is slecht voor de gezondheid.

Schimmels en huisstofmijt gedijen goed in een vochtige omgeving en kunnen allergie├źn en astmatische klachten veroorzaken. Daarnaast raakt de lucht vervuild door schadelijke stoffen uit bijvoorbeeld meubels, lijmen, kunststoffen en verf die de gezondheid op termijn ernstig kunnen schaden. Het is dus erg belangrijk op een juiste manier te ventileren.

Het af en toe openzetten van een raam is niet de oplossing om de luchtkwaliteit te verbeteren, het effect is slechts van tijdelijke aard! Een goed functionerend mechanisch ventilatiesysteem ververst de lucht continu, dus dag en nacht, 7 dagen per week!

VentilatieService B.V. heeft zich volledig gespecialiseerde in het professioneel installeren, adviseren en onderhouden van ventilatiesystemen en heeft speciaal voor de particuliere eindgebruikers een aparte afdeling.

Bezoek voor meer informatie ook de website van de Rijksoverheid.

Mechanisch Ventileren voor een gezonde woning!

Ventilatietips

Hoe gezond woont u?